Pagina's

woensdag 8 juli 2020

Wat een week: Betweters.


Dag lieve mensen.
Het stond in de gazetten en het doet de ronde op sociale media.
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro testte positief op corona.
Die meneer die net zoals zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump van de daken schreeuwde dat corona helemaal zo erg niet is. 
Die meneer die het niet nodig vond om vrijheidsbeperkende maatregelen te nemen ten behoeve van de volksgezondheid, want dat zou de economie toch alleen maar schaden meneer.
Die meneer dus.
Testte positief op de ziekte die vele van zijn landgenoten het leven kostte.
-Wel, dan denk ik net goed!
Niet dat ik zo'n inert slechte mens ben die anderen ziekte of dood toewens.
Maar ik laat mezelf regelmatig betrappen op wat ze in 'de taal van Goethe' schadenfreude noemen.
Oftewel het zich verkneukelen als iemand eens een koekje van eigen deeg krijgt.

Om maar te zeggen dat ik het gehad heb met lieden die het nodig vinden om minachtend te doen over wat corona is, wat het aanricht en vooral over de maatregelen die men genomen heeft of nog altijd neemt.
En wanneer ze de overheid, de virologen en andere wetenschappers gaan beschuldigen van een complot te beramen tegen de bevolking met de bedoeling om een tiranniek regime te willen installeren op basis van social distance en verplichte vaccinering (waar echt niets mis mee is, integendeel) dan gaat mijn bloeddruk helemaal de hoogte in.
Niet zelden zijn deze mensen vaak ook 'klimaatontkenners'. Of geloven ze de meest tenenkrullende complottheorieën die je maar kan vinden op het internet.
Ze plaatsen wetenschappers in een verdomhoekje en schilderen hen af als 'knechten in dienst van de elite', waarmee ze beweren dat wetenschappers ofwel omgekocht zijn, ofwel het helemaal niet goed voor met ons hebben.
Hun antivaxx hysterie is daar een zeer fraai voorbeeld van.
Met vervalste statistieken en op losse schroeven staande beweringen maken ze jonge ouders bang voor de broodnodige en terecht bij wet verplichte vaccins die elk kind moet krijgen vanaf de geboorte en waarvoor je sinds mensenheugenis terecht kan bij Kind en gezin.

Welnu.
Ik noem deze mensen betweters.
En ik neem er geen woord van terug.
Ze doen me gewoon denken aan die arrogante types die samen met je aan tafel zitten en die altijd het hoge woord moeten voeren.
Ken je die types?
Ze kennen alles, ze weten alles en ze kunnen alles.
Maar dan vooral MET HET MONDJE!
En als ze dan beginnen over iets waarover jij net heel goed op de hoogte bent en je verbetert ze.
Of zelfs dat niet.
Je vult ze gewoon aan.
Dan worden ze kwaad.
Vooral als ze al een slok op hebben.
Dan is het van: "Maar wat weet gij daar nu van?"
En je voelt al meteen dat het gewoon geen zin heeft om de discussie aan te gaan.
Want vaak zijn zo'n gasten zo zeker van hun stuk dat het gewoon belachelijk wordt.
Internet bulkt van dat soort sukkels.
Want ze hebben 'hun research' gedaan en nu zijn ze wakker.
Wat er eigenlijk op neer komt dat ze op een regenachtige zondagmiddag een hele serie filmpjes hebben bekeken op Youtube over kinderen die na het toedienen van vaccinaties autistisch werden, over ritueel kindermisbruik en over de NWO.
Aangevuld met artikelen uit regelrechte baggersite's als 'nine for news', 'infowars' en andere onzin.
En wij simpele zielen die dat allemaal maar 'zo-zo' vinden, wij zijn schapen.
Wij zijn gebrainwashed door de 'mainstream-media' en we worden in slaap gewiegd door de politiek en vooral door de 'politiek correcte elite'.

Tijdens de voorbije lockdown hebben dit soort nutters blijkbaar tijd genoeg gehad om veel van die Youtube filmpjes te consumeren, wat maakt dat ze nu nog zekerder zijn van hun stuk.
Trump is hun held. De Europese Unie, de WHO, de VN, Bill Gates en George Soros daarentegen zijn de vijand.
Het vleesgeworden kwade dat erop uit is om onze vrijheid in te perken en door middel van verplichte vaccinaties en 5G ons volledig traceerbaar en controleerbaar wil maken en ons transformeren tot gewillige slaven in dienst van de NWO (Nieuwe Wereld Orde).
Als we dan nog leven tenminste, want volgens diezelfde internethelden zou er ook nog een plan zijn om de wereldbevolking te decimeren.
En voor wie zich afvraagt: "Miguel waar maak jij je nu toch eigenlijk druk over? Je gaat die mensen toch niet van standpunt kunnen veranderen hoor, die zijn veel te zeker van zichzelf en van hun ideeën."
Wel, voor mij is het simpel.
Die mensen hun ideeën zijn GEVAARLIJK!!!
Net zoals dat gedoe van Trump met dat bleekmiddel gewoon ronduit gevaarlijk was.
En een president onwaardig om als staatshoofd dat soort dingen uit te kramen.
Dat terwijl een staatshoofd door veel mensen nog altijd gezien wordt als iemand op wiens woorden je zou moeten kunnen vertrouwen.
Als je als staatshoofd de woorden van wetenschappers en deskundigen openlijk in twijfel trekt dan ben je gewoon gevaarlijk!
Als je als staatshoofd het gezag van organisaties als de WHO gaat ondermijnen zoals Trump dat nu doet dan ben je gewoon gevaarlijk!
Niets meer en niets minder.
En dat geldt ook voor die idioot van een Bolsonaro.
En eigenlijk voor alle populisten en demagogen die nu vooraan op het toneel komen.
Die populisten teren gewoon op zowel de angst als de onderbuikgevoelens van veel mensen.
Ze jagen hun aanhangers angst en haat aan voor organisaties die net heel ernstig bezig zijn met de problemen en uitdagingen waar de mensheid vandaag voor staat.
Ze trekken de kaart van isolationisme terwijl we nu meer dan ooit nood hebben aan samenwerking.
Ze hebben het over vrijheid. Vrijheid als 'kunnen doen en laten wat jij wil zonder je aan anderen te verantwoorden'.
En beweren dat die vrijheid het fundament is van onze westerse beschaving.
Welnu: dat is niet!
Dat is volgens mij net de grootste dwaling die momenteel voor waarheid wordt genomen.
De dwaling in veel mensen hun hoofd is dat ze nog altijd denken dat ongebreidelde vrijheid (bekomen door het streven naar een 'slanke staat' en 'weinig overheidsingrijpen') de basis is van het succes van de westerse wereld.
De echte basis van dat succes is echter RATIONALITEIT!
Het vermogen om RATIONEEL te denken en de realiteit als maatstaf te nemen. Dat is wat onze maatschappij echt succesvol heeft gemaakt.
We hebben het gezag van bisschoppen en pastoors ingeruild voor dat van dokters, ingenieurs, wiskundigen, fysici, economen, ecologen, biologen, etc, etc, etc.
En nee, wij gaan hun gezag niet inruilen voor dat van demagogen, volksopjutters en tweedrachtzaaiers.
We hebben één keer die fout gemaakt, zo ergens begin jaren dertig van de vorige eeuw.
Laat ons niet nogmaals in die val trappen AUB?

Nog iets wat deze demagogen en hun aanhang kenmerkt.
Ze doen de mensen geloven dat alle schuld ligt bij factoren die ver buiten henzelf liggen.
De politiek, de overheid (die als een taksen binnenrijvende dwingeland wordt afgeschilderd), de EU of VN. De politieke correctheid, 'links' (een begrip dat in hun leefwereld zeer veelomvattend is), enzovoort.
Ze draaien de mensen een rad voor ogen door alle raadgevingen en aanmatigingen omtrent eigen verantwoordelijkheid te minimaliseren of zelfs te ontkennen.
Wat is het leven simpel als niets je eigen schuld is en maatregelen genomen voor je eigen bestwil alleen maar vrijheidsbeperkende pesterijen zijn nietwaar?
Zo is er bijvoorbeeld Jeff Hoeybergs de misogyne esthetische chirurg uit Maaseik die op social media de mensen opjut tegen de coronamaatregelen en dit op basis van compleet onzinnige beweringen en verdraaide statistieken en dubieuze artikelen waarvan hij beweerd dat deze van 'echte wetenschappers' komen.
Meneer is slechts 'esthetisch chirurg' maar hoog van de toren blazend - zoals we dat van hem kennen - beweert hij de waarheid in pacht te hebben en noemt hij allen die dag in dag uit ernstig bezig zijn met het inschatten en indammen van de gevolgen van het coronavirus leugenaars en criminelen.
Ook hij heeft Bill Gates naar mijn zin net iets teveel een 'bandiet' en 'oplichter' genoemd.
De rechter van eerste aanleg in Brussel sprak de aanklagers toe met de volgende woorden: "De intellectuele armoede van uw argumentatie is verbijsterend."
En geef die mens eens ongelijk!
Wat zou ik graag zien dat al die van de pot gerukte onzin van al die betweters met dezelfde of zelfs met scherpere bewoordingen de grond wordt ingeboord.
Wat zou ik graag zien dat diegenen die wetenschap, waarheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen net zo zeker van hun stuk hun standpunten zouden gaan verdedigen zoals die betweters in al hun hoogmoed en eigenwaan doen.
Ze moeten het niet doen voor mij?
Nee, echt niet!
-Ze moeten het doen voor de kinderen die het risico lopen om blootgesteld te worden aan ziektes waarvan geen zinnig mens wil dat ze eraan blootgesteld worden.
-Ze moeten het doen omdat het de plicht is van elke rechtgeaarde mens om op te komen voor de gezondheid van onze kinderen, het welzijn van alle mensen en niet in het minst de zwaksten onder ons.
-Ze moeten het doen voor onze planeet en al wat er op leeft
-Ze moeten het doen voor de rede en de rationaliteit die door die betweters 'zot van glorie' en stikkend in hun eigenwaan alsmaar meer onder druk komen te staan.
Want dat is waarom ik het doe.
Dat is waarom ik zonet anderhalf uur van mijn tijd heb gestoken in het schrijven van dit blogartikel.

En dat deed ik met veel liefde voor jullie.
Liefs.
Miguel.


1 opmerking:

  1. Een betweter maar er zijn meerdere gevaarlijke betweters,van machtige presidenten tot onbenullige Vlaamse politici die met Romeinse gezegden en veel populistisch gedoe denken burgervaders te zijn !

    BeantwoordenVerwijderen