Pagina's

donderdag 29 december 2022

Die ene kerstvakantie 4

 


 

Het was de dag voor kerstmis.
Er werd van mij verwacht dat ik mijn werk in de stallen zou opnemen, wat ik meteen en met volle inzet deed. Sheila zou de hele dag haar moeder helpen in de keuken en Jason deed zijn deel van het werk. Dan kwam hij bij me en riep me.
“Ey Ruben, ghoe bezig hé vent.
Op e weke tied eje ghie wel vorderingn gemakt wi.”

“Ik doe wat van mij wordt verwacht. En eerlijk gezegd, na wat er allemaal gebeurd is lijkt me dat gewoon het beste wat ik kan doen. Tonen dat mensen op mij kunnen rekenen, dat ik meer kan dan alleen maar aan mezelf denken en alleen met mijn eigen bezig zijn.”
“Ruben, sorry.” Zei Jason.
“Sorry da ‘k joen zo hard hein aangepakt. Da ‘k ghin vertrouwen gaven an joen.”
“Zand erover,” zei ik.
“Ik had dat eigenlijk nodig, die botsing met de realiteit. Het besef dat niet iedereen zit te wachten op mijn domme ideeën, op iemand die veel praatjes heeft en weinig presteert.”
“Nee, keirel echt. Ek haddn da nie meugen doen. Joen zo hard aanpakken.
‘k Zitten er echt mee Ruben.”

“Omdat uw zus u hard heeft aangepakt.
“Nie alleine Sheila, ook voader en moeder,” zei Jason.
Ik wist niet wat zeggen maar reikte Jason de hand. Hij drukte mijn hand en trok me dichter en gaf me een kameraadschappelijke knuffel. “Lot us thope de stallen kuuschen,” zei hij
We werkten stevig door en waren nog net voor de middag klaar met alles. Daarna moesten we sneeuwruimen, het hele erf want er kwam veel volk over de vloer. Vroeger dan anders kregen de stallen hun tweede beurt, ze moesten er echt kraaknet bij liggen nu.
Maar eens dat klaar was en we hadden ons gewassen en omgekleed werden we in de watten gelegd.
We kregen een glaasje schuimwijn en er stonden hapjes en koekjes op tafel en ik maakte kennis met de familie die over de vloer kwam en ik werd er voorgesteld of ik een nieuw lid van de familie was. Mensen stelden vragen en lieten me voelen dat ik ook voor hen welkom was.
Er waren de jongere neefjes en nichtjes die heel beleefd en toch heel schalks waren. Dan ging iedereen aan tafel, ik zat naast Sheila die stiekem haar hand op mijn dij legde terwijl ze mij recht in de ogen keek met een hartverwarmende glimlach erbij. Er was het voorgerecht, een terrine van huisgemaakte paté, en daarna gebraad van één van de varkens die hier op de hoeve werden groot gekweekt. Het vlees was super mals en smaakte heerlijk. Er werd ook wijn geschonken en ik kreeg ook een glas. De sfeer was warm, gezellig en hartelijk.

Dan werd ik door Moeder Greta verzocht om mee te komen. “D’er es etwien an de telefong voe joen,” zei ze.
Ik nam de telefoon af en hoorde de stem van mijn moeder.
“Dag jongen zei ze. Alles goed met je.”
“Ja,” zei ik. Ik ben  het werk hier al goed gewoon en ik ben al goed opgenomen in de familie. Mag zelfs mee aanschuiven aan de feesttafel.”
“Zie je wel dat je kan jongen. Ik hoor aan je stem dat je je daar thuis voelt. Dat je je goed hebt aangepast. En dat is wat we wilden jongen.”
“Waar is vader.”
“Ik ben hier jongen, en ik ben fier op je. Ik heb gehoord dat je je daar stevig uit de naad werkt en dat zonder klagen of zonder conflicten.
We hebben iets opgestuurd voor je, het zou vanmorgen met de post aangekomen zijn.”
“Wat?” vroeg ik.
“Hahaa, verrassing jongeman,” zei vader.
Dan kwam moeder Greta met een groot pakket waar ze zelf cadeaupapier rond deed.
“Dadde kwam vanuchten binn’n met de post, op joen name,” zei ze.
Ik nam het pak in ontvangst en opende het met een bonzend hart. Intussen kregen ook Jason en Sheila hun pakjes en wisselden ook de andere familieleden elkaars pakjes uit.
Ik wist niet wat ik zag. Een heuse discman en een pakket met CD’s van mijn favoriete groepen. Alsook een schetsblok en een set pennen en potloden.
En een brief waarin vader enkele zeer persoonlijke woorden aan mij richtte. Ik was echt tot tranen beroerd toen ik de woorden van oprechte bezorgdheid las.

“Ruben.
Ik weet, je bent een dromer met een creatieve geest en je droomt ervan om ooit schrijver, tekenaar of componist/tekstschrijver te worden.
Maar het artistieke leven is een leven van onzekerheid. Velen zijn ervoor geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren om te slagen. Dus dit was echt niet de weg die we je wilden zien inslaan.
Bovendien. Ook de artistieke wereld is een wereld van bikkelharde concurrentie. Je komt er alleen als je bereid bent om heel hard te werken en door te zetten. En dat was wat je moeder en ik zoveel zorgen maakte.
Je gebrek aan doorzettingsvermogen.
Je gaf veel te snel op en veel te snel gaf je aan alles de brui.
Je lummelde maar wat aan van hier naar ginder en naar mijn idee had je veel te weinig ambitie.
En waarin je ons het meest in teleurstelde. Je kon je fouten niet toegeven. Je ging liever lopen van je problemen dan ze onder ogen te zien. Je ontweek de gevolgen van je laffe gedrag, en dat kon ik als vader niet zomaar laten passeren. Niemand houdt van lafaards Ruben. Als je niet kan toegeven dat je het niet aankan of dat je een fout hebt gemaakt zal je nooit in staat zijn om iemands vertrouwen te winnen.
De belangrijkste dingen die je hebt in het leven zijn ambitie, doorzettingsvermogen, arbeidsethos en het vermogen om je fouten en zwakheden toe te geven en de bereidheid om eraan te werken.
Zonder die dingen sta je gewoon nergens in het leven. Wat je moeder en nog het meest van al ikzelf wilden was jou eens goed wakker schudden en met je beide voeten op de grond zetten.
We willen dat je beseft dat er een hele wereld van verschil is tussen de echte wereld en deze van uw tienerdromen. De echte wereld is inderdaad saai. Dat is werken en zorgen dat je werk in orde is, naar huis gaan en ook daar zien dat alles op orde en opgeruimd is en op tijd in uw bed kruipen om de volgende dag weer hetzelfde te doen. Dat is zuinig zijn met je geld en beseffen dat je niet altijd kan krijgen wat je wil.
Ruben.
Je bent een verstandige jongen en je leert snel. En ik hoop dat je verblijf bij de familie Verdoolaeghe u de ogen heeft geopend. En dat je een voorbeeld neemt aan de zoon en dochter die uw leeftijd hebben. Dat je een voorbeeld neemt aan hun ijver en vlijt. Ook zij houden van dezelfde leuke dingen waar jij van houdt, maar ze hebben van jongs af aan geleerd dat het werk nu eenmaal voorgaat.
Dat is het besef dat we je wilden bijbrengen.
Ik hoop dat dit tot je is doorgedrongen.
Liefs, je vader en moeder.”

Ik zat in de keuken met de brief in mijn handen. In de woonkamer klonken de stemmen alsmaar luider, logisch de fles cognac ging rond. Sheila kwam de keuken in en ging bij me zitten.
“Schone cadeau vent,” zei ze.
Ze zag dat ik ontroerd was en bekeek de brief die ik in mijn handen had.
“Van joen oeders,” zei ze.
Ik knikte, maar stopte hem toch weg.
“Dat es persoonlijk vent, dat moeje echt niet tooghen als je dat wilt.
Moar ’t es ghoed dat de plooien were gladgestreken zien tusschen joen en joen ma en pa.”

“Ja dat is zo. En ik voel me nu echt veel beter in mijn vel.
En dat is ook dankzij u Sheila. Merci ze.”
“Ruben,” zei Sheila. “’k Hein ook e cadeau voe joen.”
“Oh ja,” zei ik.
“E heel persoonlijk cadeau. Mor je moet me beloovn dat bluuft tusschen uus. OK?”
“Tuurlijk wel Sheila.”
“Allez komt efkes mee,” zei ze.
We liepen naar buiten en meteen naar de schuur. Ze klom op een houten ladder naar een verhoog waar stro werd gestockeerd. Daarna klauterde ze langs de strobalen naar boven waar een verborgen ruimte was en waar een deken was en zelfs een kussen.
“Wat is dat hier allemaal?” vroeg ik.
Sheila knoopte haar geruite hemd los en trok dit uit. Daarna liet ze haar jeansbroek zakken. Ik kreeg meteen een stijve. “Wat zijde gij van plan?” vroeg ik.
Ze ging schrijlings op mij zitten, met haar bekken over mijn kruis. Ze knoopte mijn hemd los en keek me recht in de ogen. Dan begon ze me te kussen. Terwijl ze mijn hemd helemaal open knoopte en over mijn schouders plooide. Ik begreep dat mijn hemd uit moest. Alsook mijn onderhemd. Ze streelde mijn buik en maakte mijn broeksriem los. Ze zoende me in mijn hals en trok in een ruk mijn broek naar beneden samen met mijn slip.
Ze reed letterlijk over mijn harde penis en schoof zelfs haar slip opzij.
“Wat e ferm pak eje ghie zitten schatje,” zei ze. “’k Hadden ol ferm vele ghoeste achter joen, mor nu nog vele meer wi.”
Ze stroopte mijn eikel en liet hem over haar schaamlippen glijden. Dan zakte ze haar lichaam opnieuw en kuste mij opnieuw. Met een tedere passie die mij alles deed vergeten.
Ik maakte haar BH los en schoof de bandjes over haar schouders naar beneden, ze schudde haar BH van zich af en nam mijn handen.
“Streelt me borsten schatje,” zei ze terwijl ze zich rechtte en weer met haar bekken over mijn penis schurkte. “Schoon borsten,” zei ik.
Dan ging ze van mij af en trok ze haar slip uit. Ze nam een condoom uit haar jeansbroek en haalde die uit de verpakking. Ze trok hem over mijn penis en ging weer schrijlings op mij zitten. Ditmaal duwde ze mijn penis zo diep ze maar kon in haar vagina.
“Hmmmm zalige pik,” zei ze kreunend terwijl ze alsmaar heftiger op mij begon te rijden. Ze streelde mijn borstkas en masseerde mijn schouders.
Weer pakte ze mijn handen en legde deze op haar borsten. Haar prachtige ronde borsten.
Jeezes wat was die Sheila een machtige meid. Een machtige meid met een meer dan machtig lichaam. Maar nog het meest van al een brok pure passie. Ze liet haar lichaam opnieuw zakken en begon mij opnieuw te kussen terwijl ze fluisterde dat ik mijn knieën moest optrekken. Ik begreep al snel waarom want voor ik het goed besefte was ik het die mijn penis diep in haar heerlijke grotje begon te stoten terwijl ze mij bleef kussen. “Zalige joengen,” fluisterde ze in mijn oor. “Toppezot zien’k van joen. Echt woar. Megatoppezot zien’k van joen. Oooh Rubentje, zalig ventje.
Ooooooh,”
kreunde ze steeds weer in mijn oor, of ik moest horen hoe heet ze wel wal. Hoe heet ik haar maakte. Terwijl ik gewoon deed wat ze vroeg. Zij, een meid die barstte van de goesting.
Ik hoorde haar steeds luider kreunen, haar stem klonk hees en doorleeft. Ik voelde de zweetdruppels die parelden over haar voorhoofd en op haar rug. “Ek ghoan kloarkomn,” fluisterde ze. “Oooh lekkere joengen, ek ghoan hier zo keihard kloarkomn hmmmmm!”
Daarna rechtte ze zich en kreunde ze ongegeneerd terwijl ze haar hoofd achterover sloeg.
Terzelfdertijd kwam ik klaar. Het condoom dat rond mijn penis spande vulde zich met mijn zaad.
Voor het eerst kwam ik klaar in de vagina van een meisje.
Wat was dat een zalig gevoel.
Maar even zalig was de tedere kus die erop volgde en die zeker een kwartier duurde.

“Rubentje,” fluisterde ze in mijn oor.
Ze keek me aan met haar prachtige blauwe ogen.
“’k Zien toppezot van joen?”
“Ben je verliefd?” vroeg ik.
“Verliefd es e groot woord.
Mor ‘k hein zukke keiharde crush op joen vent.
Met joen babbeln es e verademing.
Bie joen zien eigenlijk ook.
En ’k hein ol zo lange megavele ghoesting achter seks.
Keure genoeg wi. Mor de crush moet er zien.
Ey, ek ghoan nie in ’t nest met den eerste den besten badsluffer wi.
Bie mien moet e vent e vent zien. En ghie e bewezen daje een echte vent ziet.
Want je herpakt joen op ’t moment dat dat moet.
En je kan werken.
‘k Kregen ghoeste a ‘k joen bezig zagen in de stal. Mor ook als je je stoeg te wasschen an de lavabo met de deure half open. Ghie zag mie nie, ek joen wel hmmmm.
En ik zagen daje ghie e lekker lichaam heit Rubentje
.”
Bij die woorden begon ze mij overal te kussen en te strelen. Ze nam mijn penis en stopte die in haar mond en speelde ermee tot hij helemaal stijf was. Dan deed ze er opnieuw een condoom over.
“Ek wiln daje op mien kruupt Ruben.
En daje me poept met ol je kracht en ol je ghoeste.”
Ze duwde me weg en ging op haar rug liggen met haar hoofd op het kussen.
“Komt op mien liggen Ruben, en poept mien.
Ghodverdomme, ‘k hein zukke ghoeste nu schatje,”
zei ze terwijl ze met haar intieme delen speelde.
Ik kroop op haar en duwde hem erin. Ze hielp me daarbij een handje. Daarna begon ik te stoten. Sheila trok meteen haar benen omhoog zo kon ik nog dieper binnendringen in haar heerlijke liefdesgrotje. Ik zette mijn handen op het deken waaronder ik de houden vloer voelde en ging als een bezetene te keer. “Jaaa ventje dat es ‘t,” hoorde ik haar zeggen terwijl ze haar nagels in mijn rug plantte. “Oooooh meinschenlief, mor es dat toch zalig, zo zaaaaalig!” kreunde ze alsmaar heftiger.
Ik begreep wat ze wilde. Eens stevig genomen worden. En ik gaf haar waar ze zo heftig en luid om smeekte. “Oooh Ruben, ghie verstoan mien. Ghie verstoa mien tenminste schatje!”
Zo ging het zeker een heel kwartier door. Ik zag het genot en de goesting in haar ogen, haar half open lippen waaruit diep gekreun voortkwam, haar hoofd dat naar links en dan weer naar rechts draaide, haar lichaam dat alsmaar heftiger schokte, haar tepels die zo heerlijk stijf stonden van de pure en diepe goesting.

Na een heftige vrijpartij lagen we uitgeteld in elkaars armen.
Sheila kuste mij en woelde door mijn haren.
“Ek ghoan joen missen aje were weg ziet,” zei ze met een diepe snik in haar stem.
“Echt woar, joen ghoan ‘k echt keihard missen.”
“En ‘k hopen da je meugt ekeje kom helpen van de zomer. Da we were thope zien.”

“Geef toe, ik ben meer dan een crush voor u.”
Sheila zuchtte diep.
“Ruben, schatje.
Dat moment dat we nu hadden.
Dat was het soort seks woar da ‘k in me kamer olsang zo stiekem van fantaseerde.
Mienen eerste keer was met Gauthier, en ja dat was spannend.
Mien maagdelijkheid gepakt terwijl da ‘k voorovergebogen lagen op ’t voorwiel van de tracteur.
Voe den eerste keer e piet tusschen me benen.
Mor ’t was van korte duur, en ‘k verlangde na meer.
Op fuiven en in de jeugdcafés gasten leren kennen, seks op ’t WC, in ’t gras, of achter e muurtje. En achteraf dat gevoel van schaamte of teleurstelling a zo e gast joen niemeje ziet stoan.
Toene d’er e helen tied genoeg van g’had.
En toene kwam je ghie. Het idee dat er e joenk gastje sliep in de kamer neffest de mien.
‘k Hadden ol langer ghoeste om stiekem in joen kamer binnen te dringen vor e ghoe poeptje. Mor Jason en Pa en Ma slapen hier ook nog, en stel je voorn dat ze uus zoen horen.
Nee, toene liever hier. Op me pleksje woar da ‘k mien olsang wegduukn a ‘k echt genoeg hein van olles. Van olle zever roend miene kop. Me overpeins pleksje.
Ziet eerlijk, was ’t joen eerste keer?”

Ik bloosde en knikte van ja.
“Nog nooit eerder e meisje gekust, gestreeld? In eur bloten gezien?”
Dat wel.
Maar…
Ik dacht dat ze afknapte, maar dan hoorde ik van andere jongens dat ze dat wel meer deed.
Veinzen dat ze goesting had, Van alles doen en van alles toelaten. Maar op het moment dat ik het condoom uithaalde wilde ze niet meer. Ze was er nog niet klaar voor zei ze.”””
“Allez ghow, een aanstellerig trutje dus.”
Ik moest erom lachen.
“Es toch ezo.
Of je ghoat vor e joengen, of je zeg van den eerste keer daje d’er nog nie kloar voor ziet.
En ek ghoan vor e joengen.”

“En gij ging voor mij.
Ik durfde er niet eens aan denken.
Ik vond u ook knap, maar ik dacht dat gij mij maar een sukkel zou vinden omdat… “
“Nee schatje,” zei Sheila.
“Ek verstoan dadde daje ghie joen weg in ’t leven zoekt. En daje soms peinst ‘ah die volwassenen met ulder gezever’.
Ek hein dat ook vele gepeinst wi, vraag mor a voader en moeder.
Doarmee da ‘k mien e betje herken’n in joen.
Mor d’er es zovele meer Ruben.
Vele meer dan da ‘k me woorden kun verteln.
Ruben.
Kust me.
Lot us nog e betje van mekoar genieten.
Der zien nog kapoten genoeg wi.
En voader es zat moeder es moe en Jason ligt ook ol in ze nest.
Lot deze nacht e momentje vor uusschen tweeën zien Ruben.”

Bij die woorden kuste ze me opnieuw met die ingehouden passie die zo kenmerkend was voor haar.
En die elk moment zo heftig kon opvlammen.
Deze nacht was veel te kort en ik stond de volgende ochtend met kleine oogjes in de stal.
Maar verdomme… Het was het meer dan waard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten