Pagina's

dinsdag 8 maart 2022

Gelukkig heb ik mijn blog nog.




Dag lieve mensen.
Weer eens zes dagen ban gekregen op Facebook omwille van een grappig bedoelde opmerking die werd geïnterpreteerd als 'aanzetten tot geweld'. Maar we zijn dat al gewoon dat ge op dat zogezegde sociale netwerk drie keer uw vingers moet draaien eer ge iets plaatst. Soit, donderdagavond mag ik terug mijn mening zeggen op het grote gezichtenboek. 
Ik zou kunnen doen wat zovelen doen, nog een reserveprofiel aanmaken op Facebook, maar dat zie ik niet zitten. Ik had ooit eens een tweede profiel onder een schuilnaam wat ik ooit aanmaakt voor de grap maar dat was teveel gedoe en ik kreeg iets teveel gedonder omdat ik zogezegd mijn eigen naam niet gebruikte. En ik verdeed toen nog veel meer mijn tijd op Facebook dan ik nu doe. En terwijl bleef mijn blog onaangeroerd.
En dan te denken, dit is mijn stekje! Hier kan ik echt mijn ding doen zonder bang te zijn voor een overijverige censuurbrigade En hier kan ik beter omschrijven wat ik bedoel en alles veel duidelijker uitleggen. Waarom doe ik dat dan zo weinig?
Ik zei het al in het begin van dit jaar, ik zou hier veel meer moeten posten, maar dat gebeurt niet omdat ik veel te lang op Facebook blijf hangen.
Maar ik ben altijd zo een beetje ontmoedigt als ik ga kijken hoeveel mensen nu daadwerkelijk mijn blogpagina hebben bezocht de afgelopen dagen. En dat is op dagelijkse basis toch maar aan de magere kant.
Hieronder kan je zien hoeveel mensen in het totaal mijn recentste blogberichten gelezen hebben.


                            
Als ik verder naar beneden scrol tot zo'n twee jaar geleden, toen ik mijn blogreeks: Bloggen in tijden van corona schreef had ik blijkbaar veel meer respons dan nu. Welks duidelijk te zien in in onderstaande grafiek.



De laatste piek dateert al van januari vorig jaar. Maar toen had ik enkele posts geschreven en gepubliceerd op een Facebook pagina die specifiek op Nieuwpoort gericht was en van daaruit werd er gretig op geklikt en werd wat ik schreef aardig becommentarieerd. Maar als hetgeen je publiceert niet echt iets met Nieuwpoort te maken heeft plaatsen ze da niet dus ik kan daar niet zomaar alles zetten. Iets anders proberen dan maar?
Misschien moet ik maar iets kortere teksten schrijven. 
Niet zo kort als een Facebook status, maar toch kort genoeg om de mensen hun aandacht vast te houden. Want als ik mijn veel van mijn teksten herlees dan zijn die vaak toch heel lang. Ook mijn verhalen hadden vaak heel lange episodes toen ik er pas mee begon. 

Kortere teksten maar op regelmatige, of beter nog: dagelijkse basis.
Kwaliteit boven kwantiteit.
Mensen hun aandacht vasthouden.
Denk dat dat wel een goed idee is.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten